Aineisto-ohjeet

Tältä sivulta löydät ohjeita toimivan painoaineiston valmistamiseen, aineiston toimittamiseen ja tuotteesi jälkikäsittelyyn. Lisätietoja antaa tekninen tukemme.

Sivulta on myös ladattavissa painokelpoiset tiedostot ympäristömerkeistämme. Sovithan ennen tiedostojen lataamista merkkien käytöstä yhteyshenkilösi kanssa. Kiitos!


Painovalmiit PDF-tiedostot

Tuotantojärjestelmämme pohjautuu PDF-tiedostomuotoon. Prosessinhallintaan ja aineiston tarkastukseen tarjoamme asiakkaillemme Internetin kautta toimivan aineistonseuranta- ja tarkastusjärjestelmän. Laitteistomme tukee PDF-läpinäkyvyyksiä.

Noudatamme tuotannossamme ISO 12647 -laatustandardia.

Sivukoko
Sivujen koon tulee olla sama kuin tuotteen lopullinen puhtaaksileikattu koko. Puhtaaksileikatun sivun jokaiselle reunalle tulee jättää 5 mm:n varat. Myös kohdistusmerkit on sisällytettävä tiedostoon.

Värillisyys
Sisäsivuissa kaikki elementit tulee määrittää prosessiväreinä eli CMYK-väreinä. Arkkikoneilla painettavissa kansissa on mahdollisuus lisäväriin (määritä 5. väri spottiväriksi).

Voimakkaamman mustan aikaansaamiseksi suuremmille väripinnoille suosittelemme käytettäväksi seuraavaa väriyhdistelmää:
100 % musta (K)
30 % cyan (C)
20 % magenta (M)
20 % keltainen (Y)

Overprint
Prepress-järjestelmässämme käytetään seuraavia overprint-asetuksia:
• 100 % musta muuttuu aina päällepainavaksi
• CMYK-valkoinen avataan
• värillisten elementtien overprint-asetukset säilyvät

Tämä tarkoittaa sitä, että 100 % mustan ja CMYK-valkoisen osalta alkuperäisen tiedoston asetukset kirjoitetaan yli. Aineistoa valmistaessasi kiinnitä erityistä huomiota värillisten elementtien overprint-asetuksiin, jotka pysyvät muuttumattomina. Leipätekstin pitää aina olla 100 % musta (vain musta, ei rikas musta).


Aineiston toimitus

Asiakkaidemme käytössä on Internetin kautta toimiva näyttövedostusjärjestelmä. Sovitun nimeämiskäytännön mukaan nimetyt sivut lähetetään palvelimellemme omaan kansioonsa, josta ne siirtyvät RIP:in kautta näyttövedoksina omille kotisivuilleen. Asiakas tai repro hyväksyy sivut, jolloin sivut siirtyvät automaattisesti tuotantoon.

Ongelmatilanteissa voi olla yhteydessä suoraan painopinnan valmistukseemme, puh.nro 050 5943 515 tai sähköposti tulostus(at)punamusta.com.

Osoitetiedostojen toimitus

Sähköpostilla toimitettavat osoitetiedostot tulee aina lähettää osoitteeseen osoitteet(at)punamusta.com.

Osoitetiedoston teknisistä vaatimuksista löydät tietoa oheisesta inkjet-ohje dokumentista.