Vastuullisuus – halki, poikki ja pinoon!

Onko väärin tehdä vastuullisuudesta kilpailuetu? Saako hyvän asian kautta myydä ja markkinoida? Entä voiko painotalo olla monimutkaisten prosessiensa keskellä maamme suurin puunhalaaja?

Painotalo PunaMustan juuret ulottuvat syvälle Pohjois-Karjalan metsiin. Monialayhtymämme sai alkunsa puutavarakaupasta jo 115 vuotta sitten, joten suhtaudumme tänäkin päivänä puuhun ja luontoon suurella kunnioituksella.

Yksi ympäristöajattelumme konkreettisista teoista on PEFC-sertifioidusta puusta valmistettujen materiaalien käyttö. Monet tietävät, että PEFC on puun alkuperän seurantajärjestelmä, jonka avulla puutuotteita käyttävä yritys varmistaa, että tuotteeseen on käytetty kestävästi hoidetuista metsistä peräisin olevaa puuta. Ja niille, jotka eivät asiaa tunne, voin ylpeydellä kertoa PEFC:n olevan mitä hienoin juttu myös painotalolle.

Miksi PEFC?

PEFC-sertifioidun puun käyttäminen on tapa osoittaa asiakkaille, että yritys ja koko toimitusketju on sitoutunut kestävään metsien käyttöön. PunaMustassa tämä on osa vastuullista toimintaa sekä yksi ekologisten arvojemme perusta. Sitä paitsi uskomme ja toivomme, että tulevaisuudessa ympäristön huomioiva etunoja on yhä vahvempi kilpailuetu toimialasta riippumatta.

Saako vastuullisuudella myydä?

Kyllä ja pitääkin! Jos maailma menee parempaan suuntaan yritysten ympäristömyönteisen ajattelun ja oikeiden valintojen avulla, voiko parempaa olla. Jos toiminnan taustalla on liiketoiminnallisia tavoitteita, mitäpä siitä. Bisnes on bisnestä ja mikäli sitä voidaan tehdä paremmin ekologisuus ja luonto huomioiden, loistavaa. Mielestäni vastuullisuus onkin hyvän asiakaspalvelun ja laadun kaltainen kilpailutekijä, jonka pitäisi vaikuttaa asiakkaiden päätöksiin yhä enemmän.

Tulkaahan perässä!

PEFC tai esimerkiksi ISO-standardit tarjoavat mahdollisuuden viestiä asiakkaille toiminnan vastuullisuudesta ja laadusta. PunaMustassa käytetään lähes 100-prosenttisesti PEFC-sertifioidusta puusta valmistettuja materiaaleja ja mikäli muut painotalot tai puutuotteiden kanssa toimivat yritykset haluavat seurata jalanjäljillämme, nostamme vilpittömästi hattua. Jos kaikki nousevat vastuullisuuden suhteen samalle viivalle kanssamme, kilpailu ratkotaan sitten osaamisella, ripeydellä sekä muilla tärkeillä mittareilla. Ja myös se sopii meille.

Vastuullisia valintoja ja parempaa bisnestä kaikille!