Uratarina: Tommi Savolainen, PunaMusta Tampere

Osaava henkilöstö on toimintamme ytimessä ja siksi haluammekin panostaa moniosaamisen edistämiseen. Tämä tuo työntekoon mielekkäitä haasteita ja vaihtelevuutta; voimme hajauttaa osaamista ja olemme valmiimpia toimimaan erilaisissa tilanteissa. Kehitämme henkilöstöämme koulutuksilla ja näin ollen tuemme työntekijöidemme ammatillista kehitystä. 

Uratarina PunaMusta Tampere: Tommi Savolainen

Jo reilut 20 vuotta painoalalla työskennelleen Tommi Savolaisen työura käynnistyi prepressoperaattorina heatset-painolevytuotannossa, josta hän siirtyi yrityskauppojen myötä PunaMustan painon palvelukseen vuonna 2006. Työkaverinsa esimerkin kannustamana Tommi käynnisti faktorin opinnot esimieslinjalla ja suoritti tutkinnon työn ohessa nopeasti yhdessä vuodessa. Faktorin tutkinnon jo aikaisemmin suorittanut työkaveri toimi mentorina ja kannusti Tommia opinnoissa eteenpäin.

– Tuotantoon liittyvä tietous ja opit olivat minulle helppoja rullapainokokemuksen pohjalta. Enemmänkin koulutuksessa joutui opiskelemaan itsensä tuntemista ja kehittämistä, koska valitsin nimenomaan esimiespolun, Tommi pohdiskelee.

Esimieheksi Tampereen digipainoon

Valmistumisen jälkeen Tommia kysyttiin esimiestehtäviin PunaMustan Tampereen digipainoon. Muutos rullapainamisesta digipuolelle tarjosi Tommille uusia haasteita, jotka hän otti mieluusti vastaan. Digipainon prosesseihin perehtyminen laajensi omaa näkemystä ja osaamista koko toimialasta. Teknisen osaamisen lisänä koulutuksesta saadut esimiesopit ovat auttaneet yhteisen työkulttuurin rakentamisessa.

– Olen viihtynyt esimiespolulla erinomaisesti. Meillä on hieno porukka, jonka esimiehenä on mukava olla. Ihmiset ovat avoimia ja kaikki ovat valmiita antamaan oman panoksensa porukan eteen. Reilu yhteishenki on parasta.

Kaikille kouluttautumisesta ja osaamisen kehittämisestä kiinnostuneille hän antaa muutaman vinkin.

– Pitää olla omaa aktivisuutta ja mielenkiintoa kehittää itseään kokonaisvaltaisesti. Kannattaa myös osoittaa kiinnostusta kaikkia töitä kohtaan, jotta voi laajentaa osaamista myös sitä kautta. Kärsivällisyyskään ei ole pahitteeksi – on jaksettava odottaa oikeaa paikkaa ja roolia, Tommi muistuttaa.