PunaMusta Oy osti Satavision Oy:n print-liiketoiminnan

Media- ja painokonserni Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj:n tytäryhtiö PunaMusta Oy on ostanut oululaisen graafisen tuotannon ja yritysnäkyvyyden lisäämisen palveluihin erikoistuneen Satavision Oy:n print-liiketoiminnan. Kaupan myötä PunaMustan suurkuvatuotanto saa lisää uutta osaamista ja näköalapaikan Pohjois-Suomen mainospainomarkkinoille.

Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konserniin kuuluva PunaMusta Oy on painoalan vahva osaaja, jonka liiketoiminta koostuu aikakaus-, sanomalehti- ja digipainamisesta, suurkuvatulostamisesta sekä mainospainotuotteiden painamisesta ja lehtituotteiden suunnittelusta sekä tuotannosta.

Liiketoimintakaupan myötä PunaMustan suurkuvaosaaminen saa uutta vahvistusta ja myyntivoimaa oululaisen Satavisionin print-liiketoiminnasta, jonka liikevaihto vuonna 2018 oli 1,1 miljoonaa euroa. Kaupan myötä PunaMustan palvelukseen siirtyy yhdeksän henkilöä print-liiketoiminnasta.

Liiketoimintakauppa vahvistaa Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konsernin painotoimialan kasvustrategiaa. Konsernin hankki syyskuussa 2018 digi- ja offset-tuotteiden painamiseen erikoistuneen Erweko Oy:n, jonka tuotantotoiminta keskittyy Ouluun ja pääkaupunkiseudulle. Samassa kuussa konserni hankki myös perinteikkään painotalo Forssan Kirjapaino Oy:n.

– Näemme Oulun alueen vetovoimaisena ja kehittyvänä keskuksena, joka on konsernille hyvä näköalapaikka. Tämä vahvistaa entisestään jalansijaamme Pohjois-Suomessa ja monipuolistaa tarjontaamme myös digipuolelle, Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj:n toimitusjohtaja Raimo Puustinen toteaa.

Uutta tarjontaa digiratkaisuilla

Satavision ja PunaMusta ovat sopineet tiiviistä yhteistyöstä ja liiketoimintakaupan myötä markkinoille voidaan tarjota entistä laajempi tuote- ja palvelukokonaisuus. Yhtiön palveluvalikoimaan tulee uutta tarjontaa digitaalisten ratkaisujen ja mainosteippausten myötä.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme kotimaisia kokonaispalveluja, joiden avulla asiakkaamme voivat vahvistaa omaa näkyvyyttään. Tehty kauppa Satavisionin kanssa tuo meille uusia mahdollisuuksia tarjota asiakkaillemme entistä laajempia palveluja, PunaMusta Oy:n toimitusjohtaja Jari Avellan iloitsee.

– Satavision on kehittänyt vuosien ajan digitaalista tuotetarjontaa, joissa yhdistyy sekä printti että digitaalisuus. Liiketoimintakaupan myötä Satavision jatkaa digitaalisten tuotteiden parissa yhteistyössä PunaMustan kanssa. Olemassa olevan print-liiketoiminnan kehittyminen ja kasvu varmistetaan jatkossakin ja pystymme yhteistyömme avulla tarjoamaan asiakkaillemme nykyaikaisia, monipuolisia ja laadukkaita tuotteita ja palveluita, sanoo Satavision Oy:n liiketoimintajohtaja Jani Olkkonen.

Lisätietoja:
Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj, toimitusjohtaja Raimo Puustinen, p. 0500 975 873.
PunaMusta Oy, toimitusjohtaja Jari Avellan, p. 050 323 3885.
Satavision Oy, liiketoimintajohtaja Jani Olkkonen, p. 044 525 1474.

Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj on kotimainen media- ja painotoimialan ammattilainen, jonka palveluksessa on noin 600 alan osaajaa. Konsernissa on Sanomalehti Karjalaisen lisäksi kuusi muuta sanomalehtiyhtiötä ja kaksi paikallisradiokanavaa. Konsernin painotoimialaan kuuluvan PunaMusta Oy:n liiketoiminta koostuu aikakaus-, sanomalehti- ja digipainamisesta, suurkuvatulostamisesta sekä mainospainotuotteiden painamisesta ja lehtituotteiden suunnittelusta sekä tuotannosta. Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konsernin liikevaihto on lähes 90 miljoonaa euroa (2018).  www.pkkoyj.com