Kotimaisuus sai Yhteishyvän valitsemaan PunaMustan

Yksi Suomen suurimmista painotöistä painetaan jatkossa Forssassa ja Tampereella.

SOK ja painotalo PunaMusta ovat tehneet sopimuksen SOK:n Yhteishyvä-lehden painamisesta. Yhteishyvän päätoimittaja, SOK:n asiakkuuksista, viestinnästä ja digitaalisista palveluista vastaava johtaja Veli-Pekka Ääri kertoo, että painopaikan valintaan vaikutti ennen kaikkea kotimaisuus.

“PunaMustan ehdotus oli kokonaisuutena paras, ja tänä vuonna 115 vuotta täyttävän Yhteishyvä-lehden painaminen jatkuu Suomessa. Tämä ei tarkoita sitä, että olisimme olleet tyytymättömiä pitkäaikaiseen yhteistyöhön Hansaprint Oy:n kanssa, mutta painopaikan säilyminen kotimaassa oli yksi avaintekijä päätöksessä”, Ääri toteaa.

“Vastuullisuudella ja kotimaisuudella entistä suurempi merkitys”

Yhteishyvä painetaan PunaMustan Forssan ja Tampereen tuotantotiloissa. Kyseessä on yksi Suomen suurimmista painotöistä, sillä 1,7 miljoonan lehden painamiseen kuluu paperia 675 tonnia eli parikymmentä rekallista.

Painotyö on erittäin vaativa myös logistisesti, varsinkin kun lehdestä painetaan useita eri versioita. Yhteishyvän jakaa Posti kuusi kertaa vuodessa.

PunaMustan toimitusjohtaja Jari Avellan on luonnollisesti erittäin tyytyväinen sopimuksen syntymiseen.

“PunaMustan vahvalla osaamisella, kokemuksella ja kotimaisuudella on ollut suuri merkitys valinnassa. Vastuullisuudella ja kotimaisuudella tulee olemaan entistä suurempi merkitys alan markkinoilla”, Avellan uskoo.

Painosopimus astui voimaan vuodenvaihteessa, ja Yhteishyvän tammi-helmikuun vaihteessa jaettava vuoden ensimmäinen numero on jo PunaMustan painama.

Lisätietoja: Jari Avellan, 050 323 3885

PunaMusta on kotimainen yritysnäkyvyyden ja painoalan ammattilainen, jonka osaamista ovat niin markkinoinnin digiportaalit kuin erilaiset painotuotteet aina aikakaus- ja sanomalehtipainamisesta digiprinttiin, suurkuviin ja mainospaino- tuotteisiin. PunaMustan tuotanto sijaitsee Joensuussa, Tampereella, Forssassa, Vantaalla ja Oulussa. PunaMusta on osa PunaMusta Media -konsernia, joka kuuluu Laakkonen Yhtiöihin.